Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κακή αρχή...

Ευρώπη πράξη πρώτη!! Αποτέλεσμα... Οι "αρπαχτές" τελειώνουν.. Αν αυτή είναι η εικόνα των ομάδων την πρώτη χρονιά της παραδοχής της κρίσης και των κομμένων εσόδων, τότε με τη συμπεριφορά των ομάδων να μην αλλάζει η συνέχεια αρχίζει να φοβίζει. Το κακό δεν είναι πάντα η ήττα.. Αλλά το πως φτάνεις σε αυτή! Τι έκανες για να πας στο παιχνίδι έτοιμος, τι έκανες για να διεκδικήσεις τη νίκη, τι κάνεις για να δημιουργήσεις και εξελίξεις την ομάδα...




Χρονολογικά, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως πέρυσι με εντός έδρας ήττα και μάλιστα από τον αντίστοιχο αντίπαλο.. Μεγάλη διαφορά η εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα που είναι πολύ μειωμένη αλλά αυτό μοιάζει δικαιολογημένο λόγω της μείωσης της ποιότητας και κυρίως του σχεδίου και της ετοιμότητας εκτέλεσης του.
Προσωπικά το πρόβλημα δεν το εντοπίζω στην ήττα από μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα. Το ζήτημα είναι η εικόνα στο γήπεδο αλλά και κάποιες επιλογές.
Είναι γνωστό ότι οι ομάδες αναγκάστηκαν να μειώσουν το κόστος των ομάδων, οπότε λογικά έπεσε κάπως και η ποιότητα αφού όπως συνηθίζεται δεν ήταν έτοιμες για αυτό.
Κι αν άλλες ομάδες πήραν αναγκαστικά κάποιους καλούς μικρούς Έλληνες ή κάποια παιδιά που ίσως βγουν,ο Ολυμπιακός πήρε ότι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά. Μανωλά και Μήτρογλου τους είδαμε, το Σιόβα λογικά θα τον δούμε αλλά Τάτος και Βλαχοδήμος είναι εκτός λίστας. Σε μια λίστα που χώρεσε τον ΝΤΙΟΓΚΟ. Ο Γιάννης Φετφατζίδης περίμενε πως φέτος είναι η χρονιά του αλλά η πρώτη αναμέτρηση τον βρήκε εκτός αποστολής και μέσα σε αυτή φυσικά τον.......Ντιογκο.
Η προσπάθεια για έναν πιο ελληνικό Ολυμπιακό γίνεται αλλά με δυσκολία και με εμπόδια που δημιουργούν απορία.
Στο αγωνιστικό μέρος σ έναν αγώνα όταν τόσοι παίκτες πιάνουν πολύ χαμηλή απόδοση δύσκολα μπορείς να πάρεις κάτι σε αυτό το επίπεδο. Με εξαίρεση τον Κοντρερας οι υπόλοιποι κινήθηκαν κάτω από το μέτριο. Με χειρότερο όλων τον Τοροσίδη που δεν έχει τα ελαφρυντικά του αγχωμένου Μανωλά. Όμως τους παίκτες δε φάνηκε να βοηθούν και οι επιλογές του προπονητή. Σε καμία περίπτωση δε βγάζω συμπέρασμα για το Ζαρντιμ αλλά δε μπορώ να καταλάβω τη χρησιμοποίηση του Μασαδο στα πλάγια τη στιγμή που και ο τρόπος παιχνιδιού του ακόμα φωνάζει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο κέντρο, εκεί που θα φανεί και εξαιρετικά χρήσιμος. Ειδικά όταν λείπει ο Ιμπαγασα ο Μασαδο θα μπορούσε να μοιράσει το παιχνίδι και να αποφευχθεί αυτός ο μονοδιάστατος τρόπος ανάπτυξης. Και στο ερώτημα  ποιος θα παίξει στα πλάγια. Αντι-Μιραλας δεν ήρθε, ο προπονητής πρέπει να ζήσει με αυτό. Αφού ήθελε να ξεκινήσει τον ανέτοιμο Φουστερ μπορούσε να τον τοποθετήσει εκεί, αν και προσωπικά θα ήθελα να δω τον Φετφατζίδη που αν δεν παίξει τώρα, πότε θα του δοθεί η ευκαιρία να μας δείξει αν τελικά μπορεί ή όχι να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του.
Έχει ψωμί ακόμα η ομάδα του Ολυμπιακού, τα παραπάνω αποτελούν κάποιους προβληματισμούς-συμπεράσματα κι όχι απονομή ευθυνών!!

Στον Παναθηναϊκό τώρα, αυτά που είδαμε στο ματς με τη Μαριμπορ αφήνουν λίγα περιθώρια για σχόλια. Κι εδώ το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ήττα όσο η  αίσθηση της απάθειας που έβγαινε στην τηλεόραση. Βλέποντας το παιχνίδι σου έρχεται μια αίσθηση ότι το ευρωπαϊκό καθήκον του Παναθηναϊκού τελείωσε στην εξασφάλιση της πρόκρισης στους ομίλους του Europa και βέβαια στα οικονομικά οφέλη αυτής της πρόκρισης.  Ο όμιλος φάνηκε δύσκολος και αυτό σαν να αποθάρρυνε τους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Καθαρά αγωνιστικά το αποτέλεσμα λέει πολλά. Απίστευτα αργή ανάπτυξη, τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη επιθετικού αφού Λετο να το εξαφανίζει δεν υπάρχει και 2 φτωχά γκολ και γενικότερα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Υπήρχαν χαρακτηριστικές φάσεις στον αγώνα όπως στιγμές που οι παίκτες του Παναθηναϊκού γύριζαν αργά τη μπάλα έξω από την περιοχή και δεν υπήρχε εντός αυτής κάποιος να δημιουργήσει χώρους(ο Κατσουράνης δοκίμασε να τη γεμίσει κάποιες φορές με κοψίματα),  η φάση του δεύτερου γκολ που αφήνουν τον Ιμπραχιμι να σουτάρει ανενόχλητος και να σκοράρει αλλά και κάποιες απλές κάθετες πάσες στο τεράστιο κενό μεταξύ αμυντικών χαφ και κεντρικών αμυντικών που δημιουργούσε συνθήκες απειλής.
Ομάδα στα άσχημα της μοιάζει ο Παο και το σερί των κακών αποτελεσμάτων έφτασε στο 3 με τον Ατρόμητο εξαιρετικά επικίνδυνο να καραδοκεί τη Δευτέρα. Λίγες οι λύσεις στα χέρια του Φερεϊρα που καλείται να ψάξει να βρει πως θα εμπνεύσει φέτος την ομάδα του.

Ήδη έμειναν 2 ομάδες στα ευρωπαϊκά σαλόνια και χωρίς αποτελέσματα βαθμούς δεν έχει. Και χωρίς βαθμούς τα έσοδα που αποτελούν μόνιμο κίνητρο (ποτέ η καλή μπάλα) κάθε Σεπτέμβρη θα τα δουν να εξαφανίζονται αν δε βρουν τρόπο να αντεπεξέλθουν στη νέα εποχή.  Οι ήττες υπάρχουν στο ποδόσφαιρο αλλά χρησιμεύουν μόνο αν δεις πίσω από αυτές τρόπο να αλλάξεις και να βελτιωθείς. Επιστροφή στην Ελλάδα και στα μίζερα μας. Και η αναδιοργάνωση σας περιμένει....................



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου