Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αφιέρωμα-Προβλέψεις ΣουπερΛιγκ 2012-13 (μερος Α)


Μετά από τη διακοπή για τους αγώνες της εθνικής Ελλάδος, την ολοκλήρωση τριών αγωνιστικών και τις πρώτες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του φθινοπώρου μπαίνουμε στο κυρίως μενού της ελληνικής SuperLeague. Αλλά τι αίσθηση προκαλεί αυτό το πρωτάθλημα σε 3,4 περιπτώσεις Ελλήνων  φιλάθλων ; Ποιες ομάδες έκαναν αίσθηση, ποιες αναμένεται να παλέψουν για τη σωτηρία , ποιες για τις πέντε πρώτες θέσεις, ποιες για τον τίτλο. Προβλέψεις , αναλύσεις, υποκρισία και άλλα ακολουθούν.






Ξεκίνημα με την περίπτωση, απογοητευμένος  φίλαθλος Παναθηναϊκού αλλά αισιόδοξος σε γενικές γραμμές. Φίλαθλος που έχει πικραθεί από την εξέλιξη της ομάδος του, την έχει ζήσει να σκοράρει στην έδρα του δυνατού τότε Άγιαξ και να κάνει σερί διπλά στα καλύτερά του χρόνια στο Τσαμπιονς Λιγκ. Έχει δει και σε βίντεο την πορεία στον τελικό του Γουέμπλει αλλά δεν  την έζησε και δε ξέρει πολλά για αυτή. Πλέον ασχολείται χαλαρά με το άθλημα και ρίχνει αλλού το βάρος των σκέψεων του και των ενεργειών του.

Η πρόβλεψή του για την τελική κατάταξη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΒΕΡΟΙΑ
ΠΑΟΚ
ΞΑΝΘΗ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΑΡΗΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΕΚ


ΟΦΗ


ΓΙΑΝΝΕΝΑ


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ


Θεωρεί ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που προσπαθεί να αναγεννηθεί. Πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί το τεράστιο φαβορί και θέτει το ερώτημα αν θα πάρει ένα εύκολο πρωτάθλημα ή θα δυσκολευτεί στην προσπάθειά του να δημιουργήσει κάτι καινούργιο με την είσοδο Ελλήνων παικτών. Το ενδιαφέρον του το κεντρίζουν ομάδες όπως ο Ατρόμητος , ο Αστέρας, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη γιατί όπως λέει μπορούν να  προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στις μεγάλες ομάδες. Ιδιαίτερα τώρα που περνούν τόσες δυσκολίες με τα οικονομικά τους. (Παο,Αεκ,Παοκ). Θεωρεί τον Παναθηναϊκό λαβωμένο αλλά παραμένει μεγάλη ομάδα ανεξαρτήτως μπάτζετ, περιμένει να δει αν ο Παοκ μπορεί να κάνει ότι δεν έκανε τις προηγούμενες δύο χρονιές ενώ χαρακτηρίζει τον Ατρόμητο ελπίδα για μια νέα ικανή και υπολογίσιμη δύναμη που θα κάνει τα ματς με τους «μεγάλους» ντέρμπι. Τέλος για την Αεκ φαίνεται υπέρμετρα αισιόδοξος αφού  με αλλαγή στο ιδιοκτησιακό την έχει ικανή για δυνατό  δεύτερο γύρο,  αν και σε αντίθετη περίπτωση την βλέπει κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.
Στις θέσεις γύρω από υποβιβασμό και Ευρώπη δεν περιμένει εκπλήξεις αν και θα ήθελε να δει τον Πλατανιά κοντά σε αυτές ενώ ελπίζει σε ένα πρωτάθλημα που θα παιχτεί εντός των αγωνιστικών χώρων με διαιτητές και παράγοντες στον αληθινό τους ρόλο και όχι τον ελληνικό τους. Είπαμε αισιόδοξος….


Και περνάμε στο επόμενο δείγμα φιλάθλου.. Του φιλάθλου επαρχιακής ομάδας!  Αλλά όχι ανερχόμενης δύναμης λόγω καλών οικονομικών όπως ο Αστέρας αλλά ομάδας που μάχεται να αντεπεξέλθει στα νέα οικονομικά δεδομένα.  Και ο συγκεκριμένος έζησε μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές της ομάδας μεγαλώνοντας και λαχταρά να την ξαναδεί εκεί! Μοιάζει δύσκολο αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο αν δεν παλέψεις για αυτό.

Δηλώνοντας πως είναι νωρίς για προβλέψεις προβλέπει..                                          
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΞΑΝΘΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΟΦΗ


ΑΡΗΣ


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ


ΒΕΡΟΙΑ


Θεωρεί τον Ολυμπιακό μόνο διεκδικητή ενώ παρά τα προβλήματά του πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο για τη δεύτερη θέση με τον Ατρόμητο να καραδοκεί.  Την πεντάδα βλέπει να κλείνουν Παοκ και Αστέρας  κι ας ελπίζει  ο ίδιος στον ΟΦΗ.
Στην ουρά τον μπερδεύει το χαμηλό επίπεδο πολλών ομάδων αλλά περιμένει να παλέψουν  Πλατανιάς, Βέροια, Γίαννενα, Κέρκυρα και  Πανθρακικός. Από αυτούς Βέροια και Πλατανιάς θεωρεί πως θα τη γλιτώσουν ενώ για τον Πλατανιά(ομάδα της Κρήτης) λέει πως τον βλέπει να σώνεται κρίνοντας  «πάντα με αντικειμενικά ΚΡΗΤΗρια» !


Επόμενο δείγμα φιλάθλου…. Ο  απόλυτα απογοητευμένος!!! Πράγμα που τον κάνει μηδενιστή, αρνητικό και ταυτόχρονα υποκριτή αφού παρά το μηδενισμό των πάντων γύρω από τη ΣουπερΛιγκ  τον πετυχαίνεις συχνά πυκνά να κάθεται να παρακολουθεί και να σχολιάζει αγώνες πρωταθλήματος. Περιμένει την αναγέννηση της ΑΕΚ αλλά κι αυτό δύσκολα το παραδέχεται.
Και πάμε στην επίθεση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατάταξη δεν έχει αφού προβλέπει μόνο τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και βλέπει, εκθέτοντας τον ευατό του, όλες τις ομάδες από κει και πέρα να βράζουν στο ίδιο καζάνι  (βλ. μηδενιστής).Γελάει με τη μάχη του πρωταθλητή και θεωρεί τη μάχη για την Ευρώπη «μάχη για το ποιος θα αποκλειστεί στα προκριματικά»  
Αν τον ρωτήσεις αν του προκαλεί ενδιαφέρον κάποια ομάδα σε ρωτάει σοκαρισμένος αν μιλάμε ακόμα για το ελληνικό πρωτάθλημα και πώς δεν «υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον  κάποιου ποδοσφαιρόφιλου» (βλ απογοητευμένος)
Προτρέπει και τους άλλους φιλάθλους να κάνουν αποχή από την παρωδία-ελληνικό πρωτάθλημα και αφοπλιστικά λέει πως περιμένει τη  φυγή του ΔΝΤ για να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος συνδέοντας την ποιότητα αποκλειστικά με τα λεφτά…..Ως τότε θα ασχολείται μόνο με τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. (βλ. Υποκριτής.)


Μένει άλλη μια κατηγορία.. Του αδιάφορου. Λίγο ο μειωμένος χρόνος λίγο το μειωμένο ενδιαφέρον λίγο τα γνωστά άσχημα του ποδοσφαίρου τον έχουν αφήσει μακρία. Η δική του ιστορία μαζί με τις προβλέψεις του μαζόχα…

Συνεχίζεται.... 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου