Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αφιέρωμα-Προβλέψεις ΣουπερΛιγκ 2012-13 (μερος Β)

Τι αίσθηση προκαλεί αυτό το πρωτάθλημα σε  περιπτώσεις Ελλήνων  φιλάθλων ; Ποιες ομάδες έκαναν αίσθηση, ποιες αναμένεται να παλέψουν για τη σωτηρία , ποιες για τις πέντε πρώτες θέσεις, ποιες για τον τίτλο. Μέρος 2ο! Μετά τον απογοητευμένο-αισιόδοξο, το φίλαθλο επαρχιακής ομάδας(omilitis) και τον απόλυτα απογοητευμένο(μηδενιστής), σειρά παίρνουν ο μαζόχας και ο  αποστασιοποιημένος !


Έχοντας ήδη αναλύσει τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος (http://mazoxas.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html ) ώρα να ασχοληθώ με τους παίκτες, τους προπονητές, τις ομάδες!!  Ξεκινώντας θα δώσω μια δική μου πρόβλεψη της τελικής κατάταξης με βάση τις εικόνες των πρώτων αγωνιστικών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΒΕΡΟΙΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΑΟΚ
ΞΑΝΘΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΟΦΗ


ΑΕΚ


ΑΡΗΣ


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ


Στη μάχη του τίτλου νομίζω ότι δε θα υπάρξουν εκπλήξεις και ο Ολυμπιακός θα τον κατακτήσει καθώς δυστυχώς διαλύθηκε ο ανταγωνισμός. Στη πεντάδα δε νομίζω να μπει σφήνα κάποια άλλη ομάδα από τους Ατρόμητο, Παοκ, Παο, και Αστέρα Τρίπολης.Τι θα γίνει στα πλει-οφ είναι μια διαφορετική συζήτηση που δε γίνεται να γίνει τώρα.. Από κει και πέρα θα υπάρξουν 2,3 άνετες ομάδες και μεγάλες μάχες ως το τέλος. Θεωρώ πως η Κέρκυρα δε θα κάνει μαγικά φέτος και θα υποβιβαστεί ενώ ακολουθούν Πανθρακικός Βέροια και Γιάννενα με τη μάχη να αναμένεται ως τελικής ΠΤΩΣΕΩΣ! Από κοντά βλέπω και τον Άρη να παλεύει να ξεμπλέξει από αυτές τις θέσεις ενώ ο Πλατανιάς ήδη μου έχει αλλάξει άποψη για τη δυναμικότητά του. 


Σε αυτό το πρωτάθλημα προσωπικά το ενδιαφέρον μου το τραβάνε 5,6 περιπτώσεις ομάδων. 
Πιο συγκεκριμένα ο Ατρόμητος δείχνει πως όποιος επιμένει δικαιώνεται και με προσεκτικά βήματα τα τελευταία χρόνια δείχνει έτοιμος να εκμεταλλευτεί την κρίση και να ξεχωρίσει. Δουλεμένη ομάδα με το Ντουσαν στο τιμόνι ευελπιστεί να κάνει ένα βήμα ακόμα μπροστά. Μη ξεχνάμε τους 2 σερί τελικούς κυπέλλου και την καλή εικόνα με τη Νιούκαστλ στα παιχνίδια του Europa.
Δεύτερη ομάδα ο Παοκ που με το Δώνη στον πάγκο το σίγουρο είναι ότι έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι του. Υπάρχουν ήδη κάποια καλά στοιχεία αλλά όπως πάντα οι ομάδες του Δώνη χρειάζονται χρόνο για να παίξουν αυτό που θέλει. Ελπίζω να τον αφήσουν να φτιάξει αυτό που έχει σκεφτεί αφού έτσι κι αλλιώς το κακό έγινε με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αρκετοί νέοι παίκτες κάποιοι εκ των οποίων αφήνουν υποσχέσεις με τις πρώτες εμφανίσεις τους (Πέλκας χαρακτηριστικό παράδειγμα) ενώ άλλοι είναι ήδη πρωταγωνιστές, όπως ο Αθανασιάδης.
Ο Αστέρας θα μπορούσε να μπει στην κατηγορία με τις ομάδες με ενδιαφέρον αν  λυθεί λίγο, ειδικά μόλις πλησιάσει το στόχο του.
Κι αφού οι πρώτες εμφανίσεις του Πλατανιά δίνουν λίγο ενδιαφέρον οι ομάδες που τραβούν την προσοχή μου είναι οι αποτελούμενες από νέους όπως η Αεκ. Σε αυτή την κατηγορία ομάδων βρίσκουμε πολλές(Αεκ, Οφη, Αρης, Πανιωνιος) , με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους κιτρινόμαυρους που προσπαθούν να παίξουν μπάλα αλλά η έλλειψη εμπειρίας και αποτελεσμάτων αποτελεί μεγάλο βάρος στα πόδια των παιδιών αυτών. Πολλοί οι μικροί Έλληνες και  μας δίνεται η ευκαιρία να τους ανακαλύψουμε με τις φετινές πολλές (αναγκαστικές) εμφανίσεις τους.
Καλό ξεκίνημα και για τον συμπαθή σε μένα Ελευθερόπουλο που του δίνει χρόνο και ψυχολογία να συνεχίσει να δούμε τι θα μας δείξει από τη νέα του θέση.


Κλείνοντας, το φετινό πρωτάθλημα περιμένω να τιμωρηθεί από το φίλαθλο κόσμο με την απουσία του, αλλά ελπίζω να γίνει αυτό όπου πρέπει κι όχι όπου γίνεται μια σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια. Άλλωστε είναι αδύνατον όλες οι ομάδες να είναι πρώτες. Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις όπως η Αεκ και ο Παοκ που η στήριξη των φιλάθλων μοιάζει απαραίτητη κι ίσως να αξίζει και τον κόπο. 
Βέβαια, το πρωτάθλημα δέχθηκε σήμερα άλλο ένα χτύπημα με την αναδιάρθρωση αλλά είπαμε.. είμαστε μαζόχες και δε σταματάμε.

Τελευταία περίπτωση οπαδού ο αποστασιοποιημένος. Δεν είχε άποψη για κατατάξεις και ομάδες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον αλλά είχε ένα ανέκδοτο αρκετά ποδοσφαιρικό και απόλυτα ελληνικά ποδοσφαιρικό.
Ποιος κατηγορείται πως διοργάνωνε στημένες μονομαχίες τον 17ο αιώνα κάτω από την Πανσέληνο...;
Η απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου