Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μένουμε...Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και σιγά σιγά οι ομάδες μας δημιουργούν μια εικόνα στο μυαλό! Αλλά για αυτή την εικόνα θα μιλήσουμε εκτενέστερα μέσα στην εβδομάδα! Και θα το κάνουμε βλέποντας παράλληλα πως διάφορα είδη φιλάθλων αντιμετωπίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως τότε όμως τα φώτα πέφτουν στις ευρωπαϊκές μάχες και στη μικρή δυστυχώς φετινή συμμετοχή ελληνικών ομάδων. Κι αν στο Champions League η παρουσία μόνο του Ολυμπιακού είναι λογικό αποτέλεσμα, η μόνο μια εκπροσώπηση στο Europa είναι και μικρή και απρόσμενη.


 Αν και προσωπική άποψη με αυτά που είδα είναι ότι και οι 3 ομάδες μπορούσαν να συνεχίσουν στους ομίλους του Europa, το σίγουρο είναι ότι μια από όλες αναμενόταν αν πλαισιώσει τον Παναθηναϊκό στα βραδάκια της Πέμπτης.

Ο Παοκ πολύ αλλαγμένος δεν είχε την ετοιμότητα να αποκλείσει έναν κατώτερό του αντίπαλο.. Συμπαθώ τον Δώνη, ελπίζω να τον αφήσουν να δημιουργήσει αυτό που έχει στο μυαλό του, αλλά  φέρει ευθύνη για τον αποκλεισμό με τις όχι και τόσο εύστοχες επιλογές που έκανε σε πρόσωπα.

Ο Αστέρας Τρίπολης αδίκησε τον εαυτό του κι έτσι δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το δώρο της Ανόρθωσης και να βρεθεί στους ομίλους, πράγμα που έκανε η Μαριτίμο που χωρίς να είναι καλύτερη τον απέκλεισε με το γκολ στην Τρίπολη, ευγενική χορηγία του Ουσέρο. Ένα λάθος του Αστέρα είναι ότι το 1-0 τον έκανε να σβήνει τις μηχανές ενώ είχε τη φόρα να μεγαλώσει το προβάδισμα. Φοβήθηκε την ισοφάριση, έριξε το ρυθμό και προδόθηκε από δικό του λάθος.

Όσο για τον Ατρόμητο, θα έλεγε κάποιος ότι όλα χάθηκαν στη μεγάλη ευκαιρία που πέταξε στο Περιστέρι στο πρώτο παιχνίδι που μπορούσε να κερδίσει τη Νιουκαστλ αλλά και αυτός στο 1-0 έκατσε (ανέβηκε ταυτόχρονα πολύ η αγγλική ομάδα) και ισοφαρίστηκε με γκολ σε νεκρό χρόνο από τον Τέιλορ μετά από λάθος του Μπελιτς στη μεσαία γραμμή στο φινάλε του  πρώτου ημιχρόνου! Κι όμως στον επαναληπτικό ο Ατρόμητος έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και αδικήθηκε από το διαιτητή που δεν έδωσε ένα προφανέστατο πεναλτυ που θα συνοδευόταν κι από αποβολή του τερματοφύλακα. Δε θα μάθουμε ποτέ τη ροή του αγώνα μετά από αυτό. Έστω κι έτσι ο Ατρόμητος συνέχισε, πέτυχε γκολ οφσαιντ και έχασε καλές ευκαιρίες μέχρι και τα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσει. Δεν πέρασε αλλά παράπονο δεν έχουμε αφού απέδωσε πάνω από τα αναμενόμενα. Ας ελπίσουμε του χρόνου να τον ανταμείψει η κληρωτίδα, με μια καλύτερη κλήρωση.

Στο μοναδικό εκπρόσωπο τώρα Παναθηναϊκό, κανείς δε ζητάει ευθύνες για τον αποκλεισμό από το Champions League, αφού απέναντί του βρήκε μια ισπανική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Μάλαγα δεν εντυπωσίασε μεν, αλλά ήταν ανώτερη και πήρε την πρόκριση. Ίσως αν ο Τοτσε σκόραρε στο πρώτο ματς να βλέπαμε κάτι άλλο, δεν το ξέρουμε και εν τέλει η καλύτερη ομάδα προκρίθηκε. Κακή κλήρωση για τον Παο στους ομίλους, με τους πράσινους να οφείλουν να καθαρίσουν τη Μαριμπορ την Πέμπτη και να ελπίσουν στη χαλαρότητα της Τότεναμ ώστε να ψάξουν την πρόκριση. Δύσκολο ναι, αλλά όχι ακατόρθωτο. Με θέληση και πίστη θα παλέψει για μια από τις 2 θέσεις πρόκρισης. Το κακό ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει η περίπτωση να βοηθήσει και  να μη θυσιαστεί η  Ευρώπη για τον πιθανό στόχο του πρωταθλήματος.

Και πάμε και στο σημερινό μονομάχο. Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Champions League και σήμερα δίνει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος. Αντίπαλός του η Σάλκε μια καλή γερμανική ομάδα. Από τη μια η μέτρια εικόνα των γηπεδούχων που άλλαξαν στυλ φέτος ξεχνώντας το συνεχόμενο πρεσινγκ και ψάχνοντας ακόμα τη βελτίωση και από την άλλη η καλή παράδοση με Γερμανούς. Από τη μια η έδρα του Ολυμπιακού που μπορεί να του δώσει ώθηση, από την άλλη οι κακές πρεμιέρες στις τελευταίες του συμμετοχές. Από τη μια μια στρωμένη ομάδα για τη Σάλκε και από την άλλη οι αδυναμίες στην αμυντική γραμμή και η γερμανική αστάθεια στην Ευρώπη. Γενικότερα δε χωράει προβλέψεις η σημερινή αναμέτρηση. Ισορροπημένο και αμφίρροπο ματς που όμως αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον.
- Για εμάς τους λάτρεις του στοιχήματος λογικές οι ματιές στο να σημειώσουν και οι δύο ομάδες τέρμα, αλλά εγώ θα απέχω κάνοντας μια εξαίρεση λόγω αποδόσεων στον σκορερ. Συνήθως ψάχνω Τορο, σήμερα λέω να πάω με Μοδεστο (μιας και δε ξέρω αν ο Ζαρντιμ θα ξεκινήσει το Σιόβα-εξαιρετικά επικίνδυνος στα στημένα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου