Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Sold out Εθνικη!!

Ένα γεμάτο Καραϊσκάκη για την ομάδα που ταξίδευε λίγα χρόνια πριν στην Κρήτη για να παίξει αγώνες μπροστά σε θερμό κοινό... Άνθρωποι που πήγαν στο γήπεδο και δε βρήκαν τρόπο να μπουν, άλλοι που μπήκαν στο ημίχρονο.. Και ξαφνικά η εθνική Ελλάδος έχει πέραση.  Σε τέτοιο βαθμό που δεν είχε ούτε μετά από ολόκληρη κατάκτηση Euro το 2004, αφού αρκούσε η σφαλιάρα από την Αλβανία στον πρώτο αγώνα μετά Euro να ρίξει το κοινό.  Αυτό άλλαξε προς το καλύτερο ενώ ευτυχώς αυτό που δεν άλλαξε είναι οι νίκες όταν δεν είναι στη μέρα της η ομάδα.. Οι νίκες με 1-0!!




Οι 20 με 23 χιλιάδες με Λιθουανία ήταν το προμήνυμα του κόσμου ότι γουστάρει αυτή την εθνική. Την Παρασκευή το μεσημέρι η ΕΠΟ ανακοίνωνε το sold out στο σημαντικότερο εντός έδρας παιχνίδι της προκριματικής φάσης. Εντυπωσιακή ανταπόκριση λοιπόν για μια ομάδα που μοιάζει πιο ελκυστική από ποτέ προσπαθώντας, άλλοτε πετυχημένα κι άλλοτε  όχι, να παντρέψει τη ψυχή και το ελληνικό πάθος με το δημιουργικό παιχνίδι.

Λόγοι που ο κόσμος αγκαλιάζει την εθνική υπάρχουν και ακούστηκαν. Άλλοι λένε για τα φθηνά εισιτήρια, άλλοι για την ανάγκη του κόσμου να δει κάτι που δε "βρωμάει", κάτι υγιές ενώ υπάρχει και η άποψη απλά της κρισιμότητας του αγώνα της ανανεωμένης εθνικής.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο συνδυασμός των παραπάνω αποτελεί το λόγο. Ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο, το αγαπάει αλλά δεν αντέχει άλλο την ελληνική του έκδοση με τα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχτεί το πρωτάθλημά μας. Το φώναξε ξανά όπως το φωνάζει από την έναρξη της σεζον και ελπίζει κάποια στιγμή να το ακούσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι.

2 δοκάρια και καλή γενικά παρουσία δεν έφτασαν για να πάρει κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση απέναντι στην επιθετική και παραγωγική (στα άλλα παιχνίδια) Βοσνία αλλά 4 μέρες μετά με μια μετριότατη εμφάνιση μέσα στη λασπωμένη Μπρατισλάβα ο Κατσουράνης βρήκε τον Σάλπι κι αυτός έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα την πιο δύσκολη στιγμή του αγώνα!! Όπως όλοι ξέραμε ότι θα γίνει η ομάδα κράτησε το 0 και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη της απευθείας πρόκρισης.


Επιστροφή για την εθνική το Μάρτιο με μεγάλη μάχη με τους Βόσνιους σε ένα ματς που θα κριθούν πολλά αν όχι όλα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου