Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Φάε τον προπονητή..

Η εναλλαγή των προπονητών στους πάγκους της ελληνικής Superleague αποτελεί ένα παιχνίδι των προέδρων εδώ και σειρά ετών. Μια κατάσταση που μοιάζει να βολεύει όμως και τους προπονητές που παίρνουν μέρος στις εναλλαγές.. Όχι όλους σαφώς αλλά όποιος χάνει τη δουλειά του ξέρει ότι σύντομα θα ξαναβρεθεί πάγκος ορφανός να τον φιλοξενήσει...


Στη φετινή χρονιά την αρχή έκανε η Βέροια μετά από μόλις 2 αγωνιστικές.. Αν και το παράδειγμα αυτό έχει κι άλλες πτυχές καθώς δεν πρόκειται ακριβώς για απομάκρυνση λόγω αγωνιστικής εικόνας αλλά περισσότερο σε παραίτηση του Χάβου που δεν του άρεσε η εικόνα του προέδρου να προπονητολογεί στα αποδυτήρια....Άλλο κακό αυτό...

Και πάμε στις περιπτώσεις που σηκώνουν μεγαλύτερη συζήτηση.. Την απομάκρυνση του πετυχημένου πέρσι Ουζουνίδη και βέβαια του Βλάχου από την Άεκ.

Στην πρώτη περίπτωση της Ξάνθης έχουμε έναν προπονητή που πέρσι θεωρήθηκε πετυχημένος στην ίδια ομάδα αλλά το φετινό μέτριο είναι αλήθεια ξεκίνημα το πλήρωσε με την απομάκρυνσή του. Το παράδοξο όμως είναι ότι το καλοκαίρι μετά την αποδυνάμωση του ρόστερ παίκτες όπως ο Βάλλας δήλωναν πως το πλεονέκτημα της ομάδας φέτος είναι η παρουσία του Ουζουνίδη... Ένα πλεονέκτημα που φαίνεται ότι δεν ήθελαν πια οι ακρίτες. Η απομάκρυνση των προπονητών στην Ελλάδα είναι η πρώτη απάντηση σε κάθε δυσλειτουργία της ομάδος. Με αποτέλεσμα οι παίκτες να γνωρίζουν πια την κατάσταση και να την εκμεταλλεύονται όποτε χρειαστεί. Στη θέση του ο Κωστένογλου, που σαν μέρος της αλυσίδας περίμενε τη σειρά του για να καθίσει σε κάποιον πάγκο.. Και ο κύκλος συνεχίζεται.

Στην πολυσυζητημένη απομάκρυνση του Βλάχου, τα θέματα είναι ακόμα περισσότερα.. Και αυτό γιατί 10 μέρες μετά η Αεκ ακόμα ψάχνει διάδοχο.. Κι όχι μόνο. Οι παίκτες της Αεκ είναι λίγο διαφορετική περίπτωση από τη συνήθη. Αποτελούν νέους παίκτες με πρόβλημα στη ψυχολογία.. Και είναι απορίας άξιο πως αυτή βοηθήθηκε από την απόλυση του προπονητή και χωρίς διάδοχη κατάσταση. Τα αποτελέσματα δεν είχαν έρθει για την ομάδα της Αεκ παρά τις συμπαθητικές εμφανίσεις ενώ λίγες μέρες μετά έπαιζε ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει. Η διοίκηση της ομάδος αγνοώντας το Θωμά Μαύρο(άλλο ζήτημα αυτό) απομάκρυνε τον προπονητή και άφησε μια νέα ομάδα ακέφαλη να πάει σε ένα ματς ζωής και θανάτου... Κίνηση που στα μάτια μου δε φαντάζει σωστή αλλά ακόμα περισσότερο δε φαντάζει και έξυπνη. Δεδομένα δεν αλλάξε κάτι τακτικά σε λίγες μέρες, οπότε το στοίχημα ήταν στη ψυχολογία και μάλλον χάθηκε. Ενδεικτικό και το πως πήρε την εξέλιξη ο Κοντοες, από τους έμπειρους παίκτες του συλλόγου που επιτέθηκε στους ανθρώπους της διοίκησης. Η διακοπή που έρχεται μπορεί να πετύχει την αποφόρτιση που χρειάζεται η ομάδα και ίσως να τη βρει το τέλος της με έναν προπονητή., αφού το χαμηλό μπάτζετ και η ακόμα πιο χαμηλή αξιοπιστία δυσκολεύουν την κατάσταση. 

Και προς αποφυγήν παρερμηνείας για τον προπονητή Βλάχο δεν έχω καμία καλή άποψη.. Σε γενικές γραμμές μου περνάει απαρατήρητος...αλλά πίστεψε και δούλεψε πάνω στην πολύ δύσκολη αποστολή που του δόθηκε κι ίσως να άξιζε λίγο παραπάνω χρόνο. Δεν το θεώρησα σωστή επιλογή το καλοκαίρι να διδάξει τους νέους της ομάδος, δε θεωρώ καλή επιλογή ούτε την απομάκρυνσή του στο χρόνο ειδικά που έγινε.

Κατσαβάκης το τελευταίο θύμα του Πλατανιά,  είδε ότι ο Άρης δεν παίρνει μπρος και παραιτήθηκε δίνοντας αλλού την καυτή πατάτα. Μεταξύ μας όμως είναι λογικό να δυσκολεύεται ο Άρης και οι εναλλαγές προπονητών αποτελούν πειράματα κι όχι λύσεις.

Στη χώρα λοιπόν που το ηλεκτροσόκ αποτελεί την καλύτερη ιατρική συνταγή οι προπονητές κάνουν κύκλο και μένουν όλοι χαρούμενοι..Αφεντικά και υπάλληλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου